fbpx

„Cheesy“ картофена крем супа

by Lilly

Всяка година чакам лятото от края на предходното и нямам търпение да живея само на плодове! Е да, ама не!

Тази година юни ни пренесе в Англия, а вече в първата седмица на юли се чудя въобще кога ще е истинско лято. Затова напоследък все по-често ми се хапват топлички супи и разни готвени манджички. Опитвам се да приготвям неща, които и топли, и студени ще са еднакво вкусни. В същото време с надеждата да се стопли перманентно, наблягам на не-толкова тежки храни.

От друга страна имам все по-малко време за готвене и прибягвам до супер кратки рецепти. Такава е и супичката, която искам да ви споделя. Получи се невероятно вкусна! А е и супер лесна за приготвяне.

Ето как…

Pink bowl of sweet potato soup with bread in the back

Cheesy картофена крем супичка

Отпечатай
Порции: 5 Подготовка: Време за готвене:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Оценка 5.0/5
( 1 voted )

Съставки

2 средни сладки картофа
4-5 средни пресни картофа
150мл кокосово мляко
1/2 чаша хранителна мая

сол на вкус

Инструкции

Картофите се обелват и нарязват на малки парчета. Режа ги само защото по-бързо се сваряват така. Ако имате повечко време или не ви се занимава, просто ги сварете цели

Тъй като за течност на самата супа използвах водата от варенето на картофите,  сложих само толкова колкото да ги покрие. Но и да се получи по-гъста или по-течна, не е фатално. Все ще е безумно вкусна! 🙂

След като картофките са добре сварени (около 20 мин максимум), махам тенджерата от котлона и оставям да изстине.

***Използвах пасатор директно в тенджерата, защото като обем се получава доста и не ми се правеше на няколко пъти в кухненския робот/блендер.

Първо пасирам само картофите с водата, после добавям бавно кокосовото мляко. Важно е течността да не е вряла, за да не се пресече млякото. Може да използвате и друго мляко/заместител, но това въобще не се усеща в последствие.

След като съм пасирала всичко много добре, добавям около 1ч.л. сол и половин чаша хранителна мая. Отново завъртам с пасатора колкото да се смеси всичко добре.

Това е! Супер бързо и уникално вкусно!

Комбинирах я със сухари от хляб с цвекло, които си взех от Хляб и Soul

Notes

Колкото повече хранителна мая добавяте, толкова по "cheesy" вкус ще има супичката. Имайте предвид, че аз се храня доста безсолно и количеството сол може да варира при всеки.

Виж също