fbpx

Протеинови Фъстъчени Кошнички

by Lilly

Противно на това, че пиша рецепти, аз много рядко следвам такива. Има нещо много вълнуващо в експериментирането със съставките и методите на готвене. Не е особено вълнуващо, когато нещо не се получи… но както казват – учим се от грешките си.

Тази рецепта беше голямо предизвикателство за мен. През цялото време си повтарях, че не знам какво правя. Ядосвах се, че не съм си припомнила пропорциите за правене на шоколад. Бях пред сълзи, когато въпросният шоколад не оставаше по формата. Но някак си в крайна сметка моите протеинови фъстъчени кошнички a.k.a. peanutbutter cups. се получиха много по-добре от очакваното! Признавам си, че пищях около 30мин, след като ги опитах.

Всички продукти за рецептата са от Myprotein и може да намерите тук. А тези протеинови фъстъчени кошнички са перфектното guilt-free протеиново изкушение!

Сега е и моментът да благодаря на Myprotein за кодът за отстъпка*, който ми дадоха за вас- LILLYMP

 

Vegan Peanut butter cup sliced in half, showing layers

Myprotein Peanutbutter Cups или Фъстъчени кошнички с шоколад

Отпечатай
Порции: 12 Подготовка: Време за готвене:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Оценка 5.0/5
( 2 voted )

Съставки

За шоколада ( разделя се на две части):

  • 10 с.л. разтопено кокосово масло
  • 8 с.л. сурово какао
  • 2 с.л. агаве

За пълнежа:

  • 4 с.л. с връх хрупкаво фъстъчено масло
  • 2 с.л. агаве
  • 2 с.л. разтопено кокосово масло
  • 1 доза Vegan Protein blend - шоколад

Инструкции

Видео за пълната рецепта тук

Първо се разтапя кокосовото масло на водна баня. Бъркането много помога да се случи по-бързо.

Когато свалите от котлона се добавя какаото постепенно. Бърка се през цялото време, докато не се разтвори напълно. Най-добре е да използвате силиконо шпатула, но тъй като аз нямах, използвах метална бъркалка.

Внимавайте сместа да не се охлади прекалено, защото ще се втвърди и няма да може да я разпределите. Поради тази причина аз направих шоколадовата смес на два пъти -  веднъж за основата и веднъж за горния слой.

За моите кошнички използвах силиконова форма за мъфини. Може да се използват всякакви размери и видове, стига да разпределите всичко пропорционално.

Слага се по една супена лъжица от шоколада във всяка формичка. Накрая формата се накланя във всички посоки, за да покрие добре и стените. Аз добавих и по още малко шоколад по стените, защото не ми се струваше достатъчно и не залепваше много. В крайна сметка може би не е било нужно, защото когато се слага горния слой той се разтича и по стените.

Формата се слага във фризера за около 30мин., за да стегне шоколадът. Междувременно може да приготвите фъстъчения пълнеж.

За пълнежа се разбърква фъстъченото масло с агаве, разтопено кокосово масло и протеин с вкус на шоколад. Сместа се разпределя по равно във формичките и се "затваря" с втората част от шоколада.

Най-тежката част е чакането на формата да стегне във фризера. Необходими са ѝ около 3 часа ( за всеки случай). Аз ги оставих малко повече и не беше проблем.

Излизат от формата супер лесно и могат да се съхраняват в кутия в хладилник няколко дни, или колкото издържат преди да ги изядете 🙂 Предупреждавам, много са вкусни!

Notes

*Кодът за отстъпка от Myprotein се променя всеки ден. В инстаграм винаги публикувам, когато стига доста изготни проценти. А до края на ноември ще расте от 39% нагоре 😉

 

протеинови фъстъчени кошнички разрязани на две

Виж също