fbpx

Есенен чиа пудинг с канела, праскови и сушени кайсии

by Lilly

Едно от нещата, които ме правят супер щастлива в моя начин на хранене е именно, че захарта не е ТАБУ. Не говорим за супер рафинираната, преработена, незнайно от къде идваща захар. А за чистата форма директно от плодовете.

Физиологично, ако храната ни не е богата на излишни транс и наситени мазнини, то захарта не би следвало да се задържа и натрупва в тялото по какъто и да е начин. Приемете я като чиста енергя. Тя се преработва и разпределя толкова бързо, че освен насладата, която ни носи, няма други последици.

Лично аз съм постигала върховите си спортни и физически състояния по време на суровоядския си период, в който наблягах на сладки плодове. Представете си само един килограм сочни праскови за обяд и никаква вина…. сега стига сме пускали лиги и нека продължим към сладката рецепта за есенен чиа пудинг с канела, праскови и сушени кайсии.

Есенен чиа пудинг с канела, праскови и сушени кайсии

*За чиата по-подробно тук

Chia pudding in a glass bowl with stone fruits

Есенен чиа пудинг с канела, праскови и сушени кайсии

Отпечатай
Порции: 1 Подготовка: Време за готвене:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Оценка 5.0/5
( 1 voted )

Съставки

2 с.л. чиа
50мл. оризово мляко
3 праскови
1/4 ч.л. канела
щипка индийско орехче
2 кайсии
сушени бели черници
агаве

Инструкции

В този вариант чиа пудинг подходих малко различно...

Сложих чиата, оризовото мляко, 2 праскови, канелата и индийското орехче в блендера до получаване на хубава почти хомогенна консистенция. По този начин си спестих чакането, понеже чиата се смила и се желира цялата смес. След това изсипах всичко в мини-купичка/бурканче и добавих останалата праскова, кайсии и сушени бели черници.

В зависимост от прасковите сместа ще е или достаъчно сладка, или въобще не. Моите бяха донът праскови, следователно въобще не бяха сладки, защото #letsfaceit по-хубави от българските праскови няма! Затова полях всичко с агаве, може да използвате също оризов или кленов сироп.

Ако не сте опитвали сушени черници, то белите сушени черници са... п-р-е-к-р-а-с-н-и! Може да добавите щедро и от тях, за допълнителна сладост и малко крънч.

Разбира се, накрая всичко се поръсва с канела. Отново 🙂

LOV <3

Виж също